DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Oğlu için Her Ay 310 Km Kucağında !

11.05.2019
628
A+
A-

Kandırada Yaşayan Nazan Yağız, kas hastası olan 11 yaşındaki oğlunu, ihtiyaçlarını gidermek ve tedavi olmasını sağlamak için her ay 310 Kilometre boyunca kucağında taşıyor.Tekerlekli sandalyeye binmeyen oğlu için hiçbir durumdan kaçmayan anne, tek isteğinin oğlunun tekrar yürüyebilmesi.

Nazan Yağız, 5 yaşındayken kas hastası olan  ve  “Duchenne Musküler Distrofi” tehisi konulan ve bundan dolayı yürüyemeyen 11 yaşındaki Berat Utku’yu tedavisi ve günlük ihtiyaçlarını giderebilmesi için kucağında taşıyor.

Başiskele’de bulunan Rehabilitasyon Merkezi’nde  fizik tedavi olan oğlunu haftanın bir günü, eğitim aldığı okuldan alan anne Nazan Yağız, kilometrelerce yürüyerek otobüs durağına ulaşıyor.

Belediye otobüsü ile yaklaşık 50 kilometre süren yolculuğun ardından İzmit’e ulaşan anne, daha sonra servis yardımı ile oğlunu Başiskele ilçesinde bulunan rehabilitasyon merkezine ulaştırıyor.

Hastalığını Kabullenemediği için tekerlekli sandalyeye oturmayan Berat Utku’yu tedavisi için her ay yaklaşık 310 kilometre boyunca kucağında taşıyan anne Yağız, tek isteğinin oğlunun yürüyebilmesi olduğunu söyledi.

“Benim oğlum, kas hastası. Öğrendiğimizde 5 yaşındaydı. İlk duyduğumuz zaman bizim için kötü bir yıkım oldu. Doktorların hastalığının her geçen gün ilerleyeceğini, yürüyemeyeceğini söyledikleri zaman çok üzülmüştük. Halen üzülüyoruz. Tesadüfen tanıştığımız birisi rehabilitasyon merkezlerinden fizik tedavi desteği alabileceğimizi söyledi. Bir yıldan fazla bir süredir burada fizik tedavi desteği alıyoruz. Pazartesi günleri 11 buçuk gibi onu okulda alıyoruz. Halk otobüsü ile İzmit kent merkezine kadar geliyorum. Daha sonra servis ile tedavi olması için oğlumu buraya getiriyorum. Bu benim için çok yorucu oluyor. Çünkü kucağıma alarak getiriyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.